Rehabilitation in Cascais / Humberto Conde

Rehabilitation in Cascais / Humberto Conde

first_img Portugal CopyAbout this officeHumberto CondeOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationCascaisPortugalPublished on September 05, 2015Cite: “Rehabilitation in Cascais / Humberto Conde” 05 Sep 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Cross HairlinePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®SinksThe Splash LabTrough Sink – Monolith A SeriesSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Helmkehof Cultural CenterBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesConcrete FloorsSikaDecorative Floor CoatingsMetal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsFluropon® Coating in Thaden SchoolWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for Partition WallsMineral / Organic PaintsKEIMMineral Wood Stain – Lignosil®-VeranoDoorsdormakabaEntrance Doors – MAGNEOSinksECOPIXELWashbasin – Light Basin LTBMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/773035/rehabilitation-in-cascais-humberto-conde Clipboard ArchDaily Architects: Humberto Conde Area Area of this architecture project Year:  Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SG+ 28 Share 2014 Rehabilitation in Cascais / Humberto Conde “COPY” Projects Year:  Rehabilitation in Cascais / Humberto CondeSave this projectSaveRehabilitation in Cascais / Humberto Conde 2014 photographs:  Fernando Guerra | FG+SGPhotographs:  Fernando Guerra | FG+SGCollaborators:Joana CatarréComplementary Projects:BEMARA ENGENHARIACity:CascaisCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGRecommended ProductsDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20DoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcDoorsVitrocsaGlass Technology in Hotel BeaulacText description provided by the architects. According to the architectural and photographic survey, it is noticeable the lack of visual and direct relationship between the interior and the terrace on the backyard area, as well as the organization of the interior spaces seems too rigid and not suited to the use of a dwelling at the present days, and for the clients in particular. The aesthetics of the built set also lacks of a cleanliness of secondary elements such as emplacements on the facades, walls and any outdoor area.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe rehabilitation of this house aims to adapt the building to the new demands of everyday experience of users in order to provide more comfort and functionality, while respecting the initial image of the building volume. We intend a better organization of the interior space and a greater relationship with the surrounding leisure space. It should be noted however, that the entire base structure of the building, outer walls, covering, vertical communications, alignments and almost all the inner walls are maintained.Save this picture!Floor PlanThe emplacements stone of the facade will be maintained, cleaned and any problems with joints will be repaired and waterproofed. The window frames will be replaced by others with better technical behavior, but the same material and with the same picture in wooden frame lacquered in white.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGProject gallerySee allShow lessEvent: The Restaurant Design ShowEventAl-Islah Mosque / Formwerkz ArchitectsSelected Projects Share CopyHouses, Renovation•Cascais, Portugal ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/773035/rehabilitation-in-cascais-humberto-conde Clipboard Area:  265 m² Area:  265 m² Year Completion year of this architecture project Houses “COPY” Photographslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *