Jade Residence / E/L Studio

Jade Residence / E/L Studio

first_imgProducts used in this ProjectVentilated / Double Skin FacadeFundermaxExterior Architectural Panels – Max Compact ExteriorDesign Team:Mark Lawrence, Elizabeth Emerson, Christopher Brown, Paul Schilder, Evan Stoddard, Hau BuiM/E/P Engineering:JEKGeneral Contracting:E/L Studio PLLCCity:WildwoodCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Pepper Watkins Building on the family business, an adjacent motel in Wildwood’s doo-wop district, the Jade residence does double-duty. It’s a vacation home that works hard as well as a retirement home that grows to make space for the next generation. Save this picture!© Pepper WatkinsGround floor rental units replicating the original motel units are the foundation to the family residence on the upper floors. Save this picture!© Pepper WatkinsA double height living room in the residence connects the master and guest levels and features two large openings towards the breeze and view of the ocean and motel pool, respectively. Save this picture!Diagram 1Light monitors above orient due south to provide constant diffuse light to the interior while maximizing solar gain on collectors outside. A geo-thermal system and passive ventilation reduce the extremes of the heating/cooling load and necessity for mechanical HVAC except for the most severe days. Save this picture!© Pepper WatkinsStandard cladding and window units are customized to create a hurricane-resistant rain screen with perforations at heights for adults and children alike. Material details translate the doo-wop resort vocabulary to a contemporary idiom transforming form richly saturated color at the heart to increasing lightness at the periphery.Project gallerySee allShow lessComplex House / Tomohiro HataSelected ProjectsRenovation and Extension At St Monica’s College / Branch Studio ArchitectsSelected Projects Share Area:  3300 ft² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/493241/jade-residence-e-l-studio Clipboard Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Year:  CopyAbout this officeE/L StudioOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWildwoodWoodHousesUnited StatesPublished on April 06, 2014Cite: “Jade Residence / E/L Studio” 06 Apr 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Jade Residence / E/L Studio ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/493241/jade-residence-e-l-studio Clipboard Photographs:  Pepper Watkins Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!© Pepper Watkins+ 35 Share ArchDaily ANH Structure United States 2013center_img Jade Residence / E/L StudioSave this projectSaveJade Residence / E/L Studio “COPY” Manufacturers: FunderMax, VELUX Commercial, Bosch, Caesarstone, DXV, Daltile, Elco Lighting, Fleetwood, KitchenAid, Lacava, Escenium HAUS, Jenn-Air, Tejas de Chena, Trenwyth Echelon Structural Engineering: Gibbons Associates Photographs Projects CopyHouses•Wildwood, United States Architects: E/L Studio Area Area of this architecture project Houses “COPY” Geotechnical Engineering: last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *