House G-S / GRAUX & BAEYENS Architecten

House G-S / GRAUX & BAEYENS Architecten

first_imgArchDaily “COPY” CopyAbout this officeGRAUX & BAEYENS ArchitectenOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousingGhentBelgiumPublished on June 17, 2012Cite: “House G-S / GRAUX & BAEYENS Architecten” 17 Jun 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?House G-S是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Belgium ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/243948/house-g-s-graux-baeyens-architecten Clipboard House G-S / GRAUX & BAEYENS ArchitectenSave this projectSaveHouse G-S / GRAUX & BAEYENS Architecten 2011 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/243948/house-g-s-graux-baeyens-architecten Clipboard CopyHouses•Ghent, Belgium Photographs:  Luc Roymans House G-S in Ghent, BelgiumThis 19th century corner house is located at the Muide waterfront area with a unique view on the old city harbor docks of Ghent, Belgium. The project started by stripping the dilapidated house of all excess. The essence was conserved by means of the façade, the stairwell and the roof truss, each of them serving as a rough coat to envelop the new spaces.Save this picture!© Luc Roymans The rooms and living spaces are conceived as a stack of volumes, a white sculpture inserted in the existing casing. Several strategically located cutouts offer a variety of well-defined views. Inside the house, this approach brings contrast to each level, interplaying the original and new elements. Contrast is enhanced by the colours and textures of the selected material. Save this picture!plansThe living functions are inverted with respect to a conventional terraced house. This means that the bedrooms are located on the ground floor, the lounge can be found on the first floor and the kitchen, dining room occupy the top floor with an adjacent enclosed patio. The architects have aimed to create a symbiosis between contemporary residential living and the charm of a 19th century Belgian corner house.Save this picture!sectionProject gallerySee allShow lessWarsaw’s National Stadium Selected for World Stadium Award 2012 / gmp ArchitektenArticles’Emptiness: The Potentials of Vacancy’ Summer School SessionArticles Share Photographs House G-S / GRAUX & BAEYENS Architecten Houses Architects: GRAUX & BAEYENS Architecten Area Area of this architecture project Projects Save this picture!© Luc Roymans + 30 Share Year:  “COPY” Area:  154 basement Year Completion year of this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *