Archive : 上海夜生活OAM

Cube Houses / Aleph Zero + Studio Juliano Monteiro

first_imgCube Houses / Aleph Zero + Studio Juliano MonteiroSave this projectSaveCube Houses / Aleph Zero + Studio Juliano Monteiro ArchDaily CopyAbout this officeAleph ZeroOfficeFollowStudio Juliano MonteiroOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCuritibaHousesBrazilPublished on February 16, 2014Cite: “Cube Houses / Aleph Zero + Studio Juliano Monteiro” 16 Feb 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/599474/cube-houses-aleph-zero Clipboard Save this picture!© Felipe Gomes+ 27 Share CopyHouses•Curitiba, Brazil ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/599474/cube-houses-aleph-zero Clipboard “COPY” Cube Houses / Aleph Zero + Studio Juliano Monteirocenter_img Architects: Aleph Zero, Studio Juliano Monteiro Area Area of this architecture project Houses Brazil Projects photographs:  Felipe GomesPhotographs:  Felipe GomesCollaborators:Lucas Issey Kodama, Arq. Ernesto Bueno, Mariana BittencourtClient:CasaLineaArchitect In Charge:Gustavo Utrabo, Pedro Duschenes, Juliano MonteiroCity:CuritibaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Felipe GomesText description provided by the architects. The three complexes, each one with three houses of their own, is located in a remote neighborhood lying to the north of Curitiba marked by the conflict between the growing demand of housing produced in series and the protected green areas. Save this picture!© Felipe GomesThe proposed design involves the non-unification of the neighbor lots, treating them independently in order to take advantage of the existing legislation and distance itself from the typology of the housing facilities parallel to the street, produced abundantly in the area.  Save this picture!Floor PlanEach lot consists of three houses generating a single compact block, organized linearly, that does not occupy the total frontage of the lot. This configuration, that conforms the pedestrian access of the habitation, allows the preserved forest in the background of the plot to communicate visually with the street, creating an important relation amongst the green at the back of the loft and the public space.  Save this picture!© Felipe GomesThere are two distinct typologies of the house, both with three floors: in the block ends the residence comprises of three bedrooms and a central void, which organize the entire flow of the house; centrally the unity typology consists of two bedrooms and a larger void on the back. Save this picture!IsometricThe difference between the habitations, whom objective is to set an individual character to each unity, happens through the composition of the openings, set in a non-regular way along the façade, as well as through the different colors used on the window frames. These colorful frames not only function as constructive element that contributes to strengthen the walls, but they also allow a specific image of the surrounding areas and modify the shade of the light entering the place.Save this picture!© Felipe GomesProject gallerySee allShow lessOVal House / Elías Rizo ArquitectosSelected ProjectsHow 5 California Colleges Approach Campus DesignArticles Share “COPY” Area:  1678 m² Area:  1678 m² Photographslast_img read more